Rólunk

Történelmi, tudományos és közéleti kérdések iránt érdeklődő egyetemista fiatalok csoportjaként alakítottuk meg az egyetemközi, pártsemleges Jövőképp - Fiatalok Magyarországért! Egyesületet.

Célunk, hogy a közérdeklődésre számot tartó, elsősorban fiatalokat érintő és érdeklő társadalmi, tudományos, történelmi és erkölcsi kérdések felvetése és körüljárása által a fiatalokat e kérdések aktív elemzésére, véleményalkotásra és pozitív cselekvésre ösztönözzük.

Céljaink:

  • a demokratikus és alkotmányos értékekkel szimpatizáló fiatalokat megszólítani és aktív társadalmi szerepvállalásukat elősegíteni;
  • támogatni az egyetemes emberi jogi és erkölcsi értékek, elvek megismertetését, terjesztését az ifjúság körében;
  • síkra szállni az emberi jogok teljes körű megvalósulásáért, a közszolgálati oktatási intézmények vallási, ideológiai semlegességéért, valamint az etnikai csoportok alkotmányosan deklarált jogi egyenlőségének gyakorlati megvalósulásáért;
  • támogatni a hazai polgári kultúra fejlődését;

Mindezek érdekében elsősorban fórum jellegű, interaktív előadásokat rendezünk, ahol a hallgatóságnak lehetősége nyílik az aktuális témában járatos szakértőktől előadást hallani illetve tőlük kérdezni.

Dokumentumok:

2012. évi Közhasznúsági jelentés